Van den Belt: "Hele Heerenveen-verhaal een beetje onderschat"

Dwight Lodeweges op de KNVB Campus
Dwight Lodeweges op de KNVB Campus Foto: © Pro Shots

In het seizoen 2013/2014 deed Dwight Lodeweges het uitstekend bij SC Cambuur. Het maakte hem interessant voor andere clubs en uiteindelijk maakte de trainer de overstap naar SC Heerenveen. De fans van de Leeuwarders reageerden woest op dat nieuws en uiteindelijk stapte Lodeweges voortijdig op bij SC Cambuur.

"We hadden het hele Heerenveen-verhaal een beetje onderschat", erkent Cambuur-directeur Gerald van den Belt, die hem ‘een puur mens’ noemt. Van den Belt neemt Lodeweges dan ook niks kwalijk. "Een club mag een trainer elke dag ontslaan, maar een trainer mag niet ergens anders praten? Dat heb ik altijd hypocriet gevonden."

Achteraf denkt Van den Belt dat Lodeweges bij de buitenwereld soms onbegrip oproept omdat hij ‘te eerlijk’ is. ‘Misschien hadden we, zoals gebruikelijk is in de voetballerij, moeten liegen dat er nog geen club was voor Dwight. Tegen alle verwachtingen in speelden we ons na de winterstop vanuit kansloze positie veilig", kijkt Van den Belt in Voetbal International terug op dat seizoen.

"Lodeweges was de verpersoonlijking van dat succes. Daarom was iedereen ook zo boos dat hij vertrok, naar de aartsrivaal nota bene. Was sich liebt, dat neckt sich. Het was voor ons allemaal makkelijker geweest om de schijn op te houden en de overstap pas na het seizoen bekend te maken. Maar dat hele politieke spel zit niet in hem."

Het onberekenbare zit in zijn DNA, zo vervolgt Van den Belt. "Ik heb onder hem gevoetbald in de jaren negentig. Bij Zwolle. Ook daar leverde hij op een dag opeens zijn contract in, nadat we uit bij Emmen hadden verloren. Was-ie teleurgesteld in zichzelf. Spelers en directie hebben toen op hem ingepraat. Even later kwam hij weer terug. Een aparte wortel", concludeert hij.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
za
16/12
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
13/01
PEC Zwolle
20:00
SC Heerenveen
vr
19/01
Excelsior
20:00
SC Heerenveen
zo
28/01
SC Heerenveen
12:15
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 12 23 29
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
8 Ajax 13 3 18
9 PEC Zwolle 14 -3 17
10 Excelsior 14 -3 16
Bekijk de hele stand