Van Bergen vanwege hoog potentieel getipt bij Manchester United

Aan het begin van deze eeuw behoorde Manchester United tot de meest succesvolle clubs van Europa, maar het afgelopen decennia is de club behoorlijk weggezakt. De Mancunians zijn ook nu alweer uitgeschakeld in de Champions League en zullen naar de toekomst moeten gaan kijken.

Sportanalysebureau SciSports (dat ook met SC Heerenveen samenwerkt) zette voor de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer een aantal interessante spelers op een rijtje. Eén van de meest opvallende namen die voor de rechtsbuiten-positie wordt genoemd is Mitchell van Bergen. De aanvaller van SC Heerenveen komt naar voren in een lijstje met rechtsbenige spelers met dribbelkwaliteiten en die beslissend kan zijn.

Sergy Gnabry (Bayern München), Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Rodrygo (Real Madrid) en Achraf Hakimi (Inter Milan) worden vanwege hun transfersommen uitgesloten. "Bij het zoeken naar deze positie, is het belangrijk om te weten dat United deze positie liever eerder dan later wil invullen. Dat zorgt ervoor dat 'exciting talents' als Jérémy Doku, Krépin Diatta, Mitchell van Bergen and Jan Thielmann geschrapt kunnen worden."

"Als de Red Devils op zoek zijn om een speler te halen voor de lange termijn, zouden alle vier een optie kunnen zijn op basis van hun ontwikkeling", schrijft auteur Reece Chambers. Het SkiSkill-niveau van Van Bergen wordt nu ingeschaald op 78,8, maar in potentie zou hij volgens de berekeningen 101,5 kunnen halen.

This week I've had my recruitment hat on in the red half of Manchester - looking at current issues within the squad, analysing Solskjaer's playing philosophy and suggesting possible transfers in the next two windows.

Full piece here ????https://t.co/sdhj4dyfpH

— Reece Chambers (@_reecechambers) December 16, 2020

Lees meer: