Van Bergen geëmotioneerd: ''Dat doet gewoon heel erg veel met je''

Na een wat moeizamere periode was Mitchell van Bergen vrijdag tegen Vitesse weer ouderwets op dreef voor SC Heerenveen. Hij was erg belangrijk bij de 2-2 tegen zijn oude club, maar na afloop ging het vooral over de situatie van de zieke Chris de Wagt. 

"Of Vitesse wat in mij losmaakt? Ja, maar dan hoor je voor de wedstrijd iets heel anders, wat minder nieuws... Dat gaat dan meespelen", begint Van Bergen bij Omrop Fryslân. Toen hij de gelijkmaker maakte, wilde hij delen met het hele team. "In eerste instantie wilde ik sowieso naar Chris. Ik vroeg ook aan Johnny waar Chris was, maar ik liep zo Johnny's handen in. Dat is ook prima."

"Johnny is voor mij een hele goede trainer. Hij heeft altijd vertrouwen in me en dat vind ik fijn. Maar jammer dat ik Chris niet kon opzoeken", vervolgt Van Bergen duidelijk geëmotioneerd. "Chris was net in de kleedkamer en dan komen toch emoties los in mij... Zoiets doet gewoon heel erg veel met je. Ik ben heel blij dat we deze wedstrijd hebben gewonnen voor hem."

Van Bergen leerde De Wagt vorig seizoen beter kennen bij het beloftenelftal. "Het is een hele positieve man, die heel veel positieve energie geeft. Dat heb ik als persoon heel erg nodig. Ik heb hem meegemaakt bij Jong (Heerenveen, red.), en dan hoor je nu dit slechte nieuws... Dat doet heel veel met me', herhaalde hij. "Dan is het maar voetbal, hè. Het leven gaat dan voor, vind ik."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand