Van Bergen enthousiast: ''Het niveau is hier een stuk hoger''

Mitchell van Bergen verruilde deze zomer in augustus SC Heerenveen voor Stade de Reims, na een verblijf van drie jaar in Friesland. De 22-jarige buitenspeler voelt zich in korte tijd al aardig thuis in de Franse competitie. 

"Ik ben hier in vliegende vaart begonnen", begint Van Bergen bij de Gelderlander. "Ook wel lekker. Ik sta meteen in de basis. Dat geeft vertrouwen. Je telkens moeten bewijzen in korte invalbeurten om dan een basisplek te verwerven, is toch lastiger. De start bij Reims bevalt mij zeer goed."

Van Bergen stipt het verschil tussen de Nederlandse en Franse competitie aan. "Iedereen is hier sterk", benadrukt hij. "Het Franse voetbal koppelt kracht, snelheid en atletisch vermogen aan technische vaardigheid. Het niveau is een stuk hoger dan de eredivisie. We hebben met Reims nu drie wedstrijden in een week achter de rug. Dat voel je altijd wel, maar nu had ik echt meer last van vermoeidheid. De intensiteit van de wedstrijden ligt hoog."

Zijn oude club Vitesse speelt donderdagavond in de Conference League in een thuisduel tegen het Franse Rennes. "We wonnen met 2-0. In Rennes", herinnert Van Bergen zich nog. "Maar het was niet makkelijk. Het was een gevecht. Rennes heeft voorin handige, snelle spelers lopen. Het team is goed georganiseerd, met kracht achterin. Dat is wel typisch Frans, zo ver als ik het tot dusver kan beoordelen."

Mitchell van Bergen waarschuwt #Vitesse vanuit Frankrijk: Stade Rennais speelt met mes tussen de tanden https://t.co/tNvCso08kC

— Lex Lammers (@LexLammers) September 29, 2021

Lees meer: