Sven van Beek enthousiast: "Hij is gewoon te snel om te pakken"

Sven van Beek
Sven van Beek Foto: © Pro Shots

Afgelopen zaterdagavond won sc Heerenveen in eigen huis met 3-0 van Fortuna Sittard. Mede door twee goals van Thom Haye werd het een mooie avond in Friesland. Sven van Beek speelde de volledige negentig minuten, voor de camera's van ESPN laat hij zich uit over de wedstrijd.

"Soms hebben we wat moeite met scoren en dan is een kans van elf meter een 100% kans en die maken we gelukkig af vandaag", begint Van Beek doelend op de twee strafschoppen die Heerenveen in de wedstrijd kreeg. 'Gelukkig' maakten de Friezen ook nog een velddoelpunt. "Ik denk een goede omschakel goal en leuk voor Nicolaescu dat hij weer een goal maakt."

Toch blijft de verdediger kritisch: "Ik denk dat de eerste helft gelijkwaardig was. Natuurlijk hadden we een beetje geluk met de 1-0 door een strafschop, maar dat dwing je op een gegeven moment zelf ook af. Een degelijke wedstrijd en een goede collectieve overwinning, laten we het daar op houden", concludeert hij.

Verder is de aanvoerder lovend over zijn teamgenoot Osame Sahraoui, die een vrije rol op het middenveld heeft. "Die jongen heeft kwaliteiten, dat weten we allemaal. Als je ziet hoe hij een paar keer wegdraait, hij is gewoon te snel om te pakken, dat is wel fijn soms ja", zegt hij lachend. "Hij zwerft een beetje over het veld, en als je hem daar tussen de linies weet te bereiken weten we dat hij gevaarlijk kan zijn."

Lees meer:
0 reacties