Van Beek over 'strenge' trainer: "Als je te vaak in merkkleding kwam"

Sven van Beek werkte als speler van Feyenoord samen met Ronald Koeman. De oud-trainer van de Rotterdammers lette op meer dingen dan het voetbal alleen. In zijn periode als coach van Feyenoord was hij ook bezig met de randzaken, zo blijkt uit een anekdote van SC Heerenveen-verdediger Van Beek.

"Als je als jonge jongen het doeltje niet ging opruimen na de training. Dat is het eerste dat hij zag", zegt Van Beek tegen FC Update. "Dan werd je aan je jasje getrokken. Of als je te vaak in merkkleding naar de club kwam met je eerste profcontract. Daar kon hij moeilijk om doen, van: ‘Let je wel op je centjes.’ Dat heeft mij wel geholpen."

Van Beek geeft aan dat Koeman een grote rol heeft gespeeld in zijn loopbaan. De verdediger heeft veel geleerd van de trainer. "Dat je altijd nederig moet zijn. Dat je jezelf moet blijven en in jezelf moet blijven geloven. Voor de rest had ik altijd het gevoel dat hij écht respect genoot als hij voor de groep stond."

"Dat is nu weleens minder, tegenwoordig hebben ze een grote mond. Dat durfde je toen echt niet. Koeman is echt een manager die boven de groep staat. En daaronder had je veldtrainers die de training deden, maar Koeman hield alles in de gaten. (…) Hij had echt gezag", aldus Van Beek.

Lees meer:
0 reacties