Van Beek moet het ontgelden: ''Nu bakt hij er weer niks van''

Sven van Beek moet het ontgelden na de wedstrijd tussen SC Heerenveen en FC Twente. De verdediger van de Friezen maakte een eigen goal en viel opbouwend in negatief opzicht op. Johan Derksen is kritisch op Van Beek.

"Sven van Beek vond ik bij Feyenoord geen onredelijke speler, voor zijn blessures", begint Derksen bij Veronica Inside. "Bij Willem II heeft hij er niets van gebakken en nu bakt hij er weer niets van. Sven van Beek, er is niets van over van die jongen."

Presentator Wilfred Genee meent dat Van Beek de laatste weken best goed speelde bij SC Heerenveen. "Dat is mij ontgaan", reageert Derksen. Van Beek maakte in ieder geval zijn achtste eigen doelpunt in zijn loopbaan. "En tegen Feyenoord kopte hij 'm ook op de lat", lacht René van der Gijp. "Hij heeft wel een hoofd voor een eigen goal, vind ik. Hij heeft echt zo'n hoofd van: dat ben ik niet."

Derksen zag ook dat invaller Xavier Mous een negatieve hoofdrol had bij het doelpunt. "Hij dook plotseling op in de rust", doelt Derksen op de doelman. "Ik wist niet eens dat hij bij Heerenveen speelde. Hij denkt dat het een terugspeelbal is en die durft hij niet in zijn handen te pakken. Bij Cambuur maakte hij een redelijke indruk. Bij PEC Zwolle hield hij niks tegen en nu nog steeds niet."

Genee stipte aan dat Mous in uiterste nood de bal in de handen kon pakken om zo een indirecte vrije trap te veroorzaken. Derksen is het daarmee eens. "Een terugspeelbal houd je toch ook tegen? Die laat je toch niet lopen?", besluit Derksen.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Veronica Inside (@veronica.inside)