Van Beek: "In Nederland is iedereen blij als er dingen misgaan"

Sven van Beek
Sven van Beek Foto: © Pro Shots

Op zaterdag lijkt Sven van Beek zijn rentree te maken bij SC Heerenveen. De verdediger neemt het dan, na een lange revalidatie, op tegen zijn oude club Feyenoord.

"Ik ben voor al mijn clubs van waarde geweest", begint Van Beek tegenover het Algemeen Dagblad. "Maar in Nederland is iedereen blij als er dingen misgaan, dan wil men daarop voortborduren. Zo werkt de pers. Die artikelen zijn natuurlijk leuk om te lezen en ik weet dat het zo werkt. Maar het doet wel wat met een mens. Er wordt dan heel makkelijk gezegd: die voetballers verdienen een goed salaris en moeten er maar mee leren omgaan. Maar ook wij hebben een gevoel. Een keer is de maat vol."

Na een langdurige blessure kan Van Beek zich nu weer richten op het voetbal. Hierbij heeft hij de terugkeer naar een topclub nog niet uit zijn hoofd gezet. "Misschien raakt er daar iemand geblesseerd en wordt er aan mij gedacht. Maar op dit moment heb ik het naar mijn zin bij Heerenveen. Ik word hier gewaardeerd. Dat geeft rust. Ik zou hier niet zomaar vertrekken."

Vorig seizoen hield SC Heerenveen Feyenoord nog op 0-0 in de Kuip. "Toen speelden we met vijf verdedigers. En Andries Noppert had een paar wereldreddingen. Als je lang de nul weet te houden, worden zij zenuwachtig en komen voor ons kansen in de counter. Maar we gaan niet alleen rond het strafschopgebied hangen. Ook wij willen winnen", besluit de verdediger.

Lees meer:
0 reacties