Van Beek: "Genoeg kwaliteiten om niet in dat rijtje te staan"

In gesprek met FC Update spreekt sc Heerenveen-verdediger Sven van Beek zich uit over zijn bijzondere record van meeste eigen doelpunten in de Eredivisie. Volgens hem ligt dat zeker niet alleen aan hemzelf.

De 29-jarige verdediger heeft een opvallend record op zijn naam staan. Hij heeft namelijk acht eigen doelpunten gemaakt in zijn carrière tot nu toe, meer dan wie dan ook. "Hoe dan? Hoe kan dat?", wordt hem gevraagd. "Als ik het had geweten had ik het ook wel voorkomen", reageert van Beek. "Ik denk dat ik aan drie, misschien wel vier zelfs niks kan doen. Of ze gingen er sowieso al in of een terugspeelbal wordt niet aangenomen door de keeper, ja die worden wel op jou naam geschreven", vervolgt hij. "Het zijn in ieder geval geen illegale deals met gokpartijen, laten we dat uitsluiten", grapt Van Beek.

"Het jammere wat toch wel een beetje aan je carrière knaagt is dat je zo wordt gezien. Ik kan mezelf in de spiegel aankijken dat ik wel bij de top vier of vijf sta op mijn positie van de Eredivisie, en dat ik eigenlijk genoeg kwaliteiten heb om niet in dat rijtje te staan", gaat hij verder. "Ik snap ook wel dat iedereen het leuk vind, maar goed ik heb in ieder geval ergens een record in. Laten we die dan maar gewoon behouden, dan wordt je over honderd jaar nog steeds herkent", sluit hij lachend af.

Lees meer:
0 reacties