Van Beek emotioneel: "Dan besef je dat je er vaak alleen voor staat"

In 2017 werd Feyenoord, voor het eerst in achttien jaar, landskampioen van Nederland. SC Heerenveen-speler Sven van Beek was in die periode nog actief bij de Rotterdammers, maar door een zware blessure maakte de verdediger het kampioenschap niet echt mee.

"Ik heb dat seizoen helemaal niks gespeeld. Ik heb volgens mij één wedstrijd op de bank gezeten. Het zit wel diep", zegt Van Beek tegen FC Update. "Als topsporter wil je natuurlijk jezelf laten zien. Het was het mooiste jaar van Feyenoord in jaren."

"Daar heb je dan helaas geen aandeel in kunnen hebben", vervolgt de verdediger. "Ik zat in die tijd tegen het Nederlands elftal aan, ik was net doorgebroken op een hoog niveau. Dan raak je geblesseerd door een kutblessure en wordt Feyenoord kampioen. Dat is wel moeilijk geweest."

Van Beek kon in de tijd van zijn blessure bij Feyenoord niet rekenen op de steun van teamgenoten. "Je beseft dan pas dat je in de voetbalwereld er vaak alleen zelf voor staat. Ik kan niet op teamgenoten terugkijken die mij daar doorheen hebben gesleept, helemaal niet zelfs. Dat is pittig."

"De voetbalwereld is daarin hard, maar dat heeft me wel gevormd tot wie ik nu ben. Dan kan ik ook wat makkelijker omgaan met de blessures die ik daarna heb gehad. Mijn eerste blessure vond ik heel pijnlijk, als je ziet hoe mensen dan ineens met je omgaan. Vrienden om je heen, die je dan ineens niet meer hebt. Je wordt anders behandeld, dat is jammer", aldus Van Beek.

Lees meer:
0 reacties