Van Beek baalt van forse nederlaag: "Als je niet scherp genoeg bent"

Sven van Beek
Sven van Beek Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen ging woensdagavond op bezoek bij Ajax. Ajax werd kampioen en de Friezen waren figurant in de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers grepen de titel na een 5-0 overwinning.

Op de vraag hoe het is om te figureren in een kampioenswedstrijd reageert Sven van Beek duidelijk: "Tuurlijk, dat is niet zo leuk", zegt de verdediger tegen Omroep Fryslân. "Het zat vandaag allemaal niet mee, maar ik vind dat je hier niet met 5-0 mag verliezen."

"We waren op bepaalde momenten niet scherp genoeg. We hadden ook wat pech bij 1-0 en 3-0, maar daarna verloren we vaak de bal. Ze waren scherper. Ze hebben wel gewoon verdiend gewonnen", is Van Beek duidelijk.

In de laatste vijf minuten scoort Ajax nog twee keer, daar is Van Beek niet blij mee. "Bij de 4-0 was ik zelf niet scherp genoeg. Ging ik op buitenspelval spelen, dat mag niet. Maar het komt ook voor dat we niet scherp zijn op tweede ballen en middenvelders die ballen verliezen."

Door de flinke nederlaag moet Heerenveen in de achtervolging vanwege het slechte doelsaldo. "Je probeert de schade te beperken, maar het lukt niet. Als je niet scherp genoeg bent, dan weet je dat je zwaar op je ballen kunt krijgen."

Zondag spelen de Friezen thuis tegen Go Ahead Eagles van nieuwe trainer Kees van Wonderen. Van Beek denkt aan een moeilijke wedstrijd, maar volgens hem kan alles nog. "Het hele jaar is een rollercoaster geweest. We moeten hopen dat het doelsaldo voor ons positief uitpakt. Eerst zorgen we dat we winnen, dan zien we wel."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
6 Vitesse 34 -9 51
7 FC Utrecht 34 5 47
8 SC Heerenveen 34 -13 41
9 SC Cambuur 34 -17 39
10 RKC Waalwijk 34 -11 38
Bekijk de hele stand