Van Basten wacht vervolggesprek met Van der Velde

Marco van Basten hoopt ook komend seizoen aan het roer te staan bij SC Heerenveen. Dat zei de oefenmeester tijdens een sponsorbijeenkomst van de Ondernemers Sociëteit Sportclub Heerenveen (OSSH) in Franeker.

Van Basten liet weten het goed naar zijn zin te hebben bij SC Heerenveen. De trainer heeft op korte termijn niet de ambitie om naar het buitenland te verkassen. Van Basten heeft al een gesprek gehad met clubicoon Riemer van der Velde en er komt snel een vervolggesprek, meldt Voetbal International. De voormalige aanvaller gaf wel aan dat de liefde van twee kanten moet komen.

De nieuwe technisch directeur van SC Heerenveen, die snel wordt aangesteld, zal over enkele weken al de beslissing moeten nemen of Van Basten langer trainer in het Abe Lenstra Stadion blijft.

Interim-directeur Gaston Sporre liet eerder al weten dat hij Van Basten graag zou willen behouden. "Marco heeft nooit excuses gezocht terwijl hij er 101 redenen voor had dat wel te doen", doelde Sporre op de bestuurlijke oorlog rondom Robert Veenstra. "SC Heerenveen moet trainers een veilige en comfortabele plek bieden, dat is respectvol naar Marco. Een duidelijker statement kan ik niet maken", aldus Sporre.

Foto: Pro Shots

Lees meer: