Van Basten legt uit: "Zo heb ik het zelf ook gedaan bij SC Heerenveen"

Marco van Basten bij SC Heerenveen
Marco van Basten bij SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

Marco van Basten werkte in het seizoen 2014-2015 als assistent-trainer bij AZ. Hij was in Alkmaar de rechterhand van de toenmalige trainer John van den Brom. Het tweetal werkte nauw met elkaar samen, en dat vond Van Basten fijner als zelf hoofdcoach zijn.

"We deden alles samen", zegt Van Basten bij Studio Fußball. "Dat heb ik bij veel andere clubs niet zo meegemaakt. Dat vond ik een lekkere manier van werken. John was de eindverantwoordelijke, maar voordat hij de beslissingen nam hadden we wel open discussies."

Tussen 2012 en 2014 gebruikte Van Basten deze methode al bij SC Heerenveen, toen hij in Friesland wel de hoofdcoach was. "Dat vond ik een mooie manier van werken, en zo heb ik het zelf ook gedaan bij SC Heerenveen. Dat heb ik in die tijd samen gedaan met Tieme Klompe. Ik vind dat je zo moet werken als team. Dat was fijn."

Mist Van Basten het om trainer te zijn? "Nee, ik mis het niet. Ik ben blij dat ik gewoon lekker hier aan tafel kan zitten. Het is een heel moeilijk vak, het trainer zijn. Je moet overal aan denken en het is kneiterhard werken. Uiteindelijk was ik er niet goed genoeg in", aldus Marco van Basten. 

Lees meer:
0 reacties