Van Anholt: 'Voelt goed dat ik Boëtius en Mertens in de tang heb'

Pelé van Anholt is niet meer weg te denken uit de basiself van SC Heerenveen. De voormalig middenvelder speelt inmiddels degelijke partijen als rechtsback, al was de positiewisseling in het begin erg lastig voor de Fries.

Met 21 jaar is Van Anholt speelgerechtigd voor Jong Oranje, maar op EK-deelname rekent hij niet: 'Daarvoor ben ik misschien net iets te laat op gang gekomen' aldus de rechtsback tegenover de Leeuwarder Courant.

'Ik vond het echt een positie van niks. In het begin konden linksbuitens makkelijk om me heen. Nu voelt het vertrouwd, zeker sinds de winterstop. Ik krijg steeds meer ervaring, weet hoe ik moet staan. Als ik Boëtius en Mertens aardig in de tang heb, dan voelt dat goed. Dat zijn toch namen.'

Makkelijk was het niet: 'Het is wel een hele aanpassing geweest. Ik ben een andere voetballer geworden, maak nu langere sprints dan als middenvelder. Dat was wel wennen met mijn korte beentjes, het was echt aanpoten. Nu zie ik mezelf meer als rechtsback dan als middenvelder. Laatst stond ik daar weer eens, maar dat voelde toch wat raar.'

De in Sneek geboren voetballer kijkt uit naar de derby van zondag: 'Het leeft enorm, zeker bij de fans. Als spelers willen wij vooral onze goede reeks voortzetten. Nu we zevende staan, mogen we de play-offs niet meer mislopen. Als we het niet halen, hebben we gefaald, vind ik.'

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand