Van Anholt blikt terug: ''Wij deden alles om dat te verstoren''

PSV werd in 2015 kampioen van Nederland en Pele van Anholt kan zich de 'kampioenswedstrijd' in het Philips Stadion nog goed herinneren. De voormalig SC Heerenveen-verdediger is vol lof over Georginio Wijnaldum, die werd verkozen tot Beste Speler van de Eredivisie.  

"Hij was dat jaar echt in bloedvorm en als wat hij deed, veranderde bij wijze van spreken in goud", blikt hij terug op de website van Voetbalzone. "Volgens mij werd het 4-1, dus voor hun was het een heel mooie middag. Ze konden thuis kampioen worden en wij deden alles om dat de verstoren, maar zij kwamen heel snel voor en dan loop je direct achter de feiten aan", aldus Van Anholt.

"PSV heeft die dag heel terecht gewonnen en was ook de terechte kampioen", vervolgt hij. "Het was een heel sterk team en Wijnaldum was echt heel erg goed. Het is dus niet gek dat hij die prijs gewonnen heeft", reageert Van Anholt, die de 'zwervende nummer tien' regelmatig tegenkwam op het veld. “Het is heel lastig om hem te bespelen, omdat hij overal en nergens is."

"Ik moest hem opvangen als hij in mijn zone kwam en had niet als taak om hem tot de wc te volgen", legt hij uit. "Maar als je dat niet doet, is hij soms ook ineens verdwenen en dan kan hij scoren of een belangrijke voorzet geven waaruit gescoord wordt. Voor die wedstrijd ben ik ook een aantal keer wel zijn directe tegenstander geweest en dat waren heel leuke duels", stelt Van Anholt. 

"Het goede van hem is dat hij heel dynamisch is, een heel groot loopvermogen heeft en technisch ook heel sterk is. En fysiek is hij ook heel sterk, hoor", benadrukt hij. "Dat zou je misschien niet denken, maar hij heeft van alles was. Hij kan zelfs heel goed koppen. Ik denk dat hij heel all-round is en dat laat hij ook in de Premier League wekelijks zien", besluit Van Anholt. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand