"Van Amersfoort zou ik op basis van dit duel nooit meer opstellen"

Pelle van Amersfoort
Pelle van Amersfoort Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen verloor zaterdag in het Abe Lenstra Stadion met 0-2 van Go Ahead Eagles. RTV Oost-journalist zag een duel met twee verhalen: een Go Ahead dat in de eerste helft veel moest verdedigen, maar na het openingsdoelpunt de wedstrijd in handen had.

"In de eerste helft waren ze heel erg aan het verdedigen. Ze kwamen amper de middenlijn over", zegt Wantia bij De Oosttribune. "En als ze de middenlijn overkwamen, dan werd het slecht uitgespeeld. Heerenveen kwam er ook niet echt doorheen, maar na de 0-1 speelde Go Ahead wel een gewonnen wedstrijd."

"Heerenveen had nog drie uur door kunnen voetballen, maar die gingen echt niet meer scoren." Wantia zag dat de doelman van Go Ahead een rustige avond beleefde. "Jeffrey de Lange had zijn keepershandschoenen beter thuis kunnen laten, want die heeft niet heel veel te doen gehad."

Voetbaljournalist Tijmen van Wissing haakt in en zag dat de Friezen op het einde van de wedstrijd nog iets probeerden. "Heerenveen ging anders spelen en de lange bal hanteren. Dan zag je de centrale verdedigers van Go Ahead kijken, van: kom maar. Daar was echt niks aan te doen."

Wantia is kritisch op trainer Kees van Wonderen en zijn wisselbeleid. "Hij heeft blijkbaar niet zoveel vertrouwen in zijn wisselspelers, want hij heeft alleen de rechtsbuiten vervangen. Verder heeft hij iedereen laten staan, terwijl het totaal niet liep. Hij had Daniel Karlsbakk kunnen brengen, maar daar heeft hij blijkbaar ook geen vertrouwen in."

Van Wissing: "Weet je nog dat Karlsbakk bij PEC Zwolle-uit die bal niet breed gaf? Die zou bij mij ook een maand op het strafbankje mogen zitten." Wantia besluit: "Maar op basis van deze wedstrijd zou ik Pelle van Amersfoort nooit meer opstellen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand