Van Amersfoort valt op als spits: "Hij gaf zijn visitekaartje af"

Feest na een goal van Pelle van Amersfoort
Feest na een goal van Pelle van Amersfoort Foto: © Pro Shots

Pelle van Amersfoort kent een bijzonder seizoen. De aanvallende middenvelder fungeert als gelegenheidsspits en betaalde het vertrouwen van trainer Kees van Wonderen zondag terug met twee goals tegen Ajax.

Door die heldenrol is Van Amersfoort verkozen tot Speler van de Week bij Voetbal International. "Van Amersfoort is misschien wel de verpersoonlijking van dit Heerenveen", schrijven Bart Kruijt en Sander Janssen. "De aanvallende middenvelder keerde vorig seizoen terug op het oude nest na drie jaar bij Cracovia uit het Poolse Krakau. Al snel veroverde hij weer een basisplaats in Friesland, als vaste nummer 10 in het elftal van Van Wonderen."

"Toch was de trainer niet tevreden", weten de twee journalisten. "Van Wonderen sleutelde aan zijn elftal en speelde in de laatste wedstrijden van het seizoen met Simon Olsson achter spits Sydney van Hooijdonk. In de zomer werd duidelijk dat de oefenmeester zocht naar een andere invulling van zijn middenveld. Daarbij leek Van Amersfoort kind van de rekening te worden."

Van Amersfoort belandde uiteindelijk toch in de spitspositie. "Waar Van Wonderen niet tevreden was over de invulling van de nummer 10-positie door Van Amersfoort, was hij wel te spreken over zijn manier van spelen als spits. Van Amersfoort toonde zich in het drukzetten en bleek een goed aanspeelpunt te zijn."

Tegen Ajax was hij dus tweemaal trefzeker. "Die twijfels zullen na de wedstrijd tegen Ajax lang niet allemaal zijn verdwenen, maar Van Amersfoort gaf wel zijn visitekaartje af. De gelegenheidsspits had een heldenrol in het Abe Lenstra Stadion, waar Heerenveen zondag voor het eerst sinds 2009 won van Ajax", aldus Kruijt en Janssen.

Lees meer:
0 reacties