Van Amersfoort speelde met naam van neefje op rug: "Heel mooi"

Pelle van Amersfoort
Pelle van Amersfoort Foto: © Pro Shots

Zondag speelden de spelers van SC Heerenveen niet met hun eigen naam, maar met de naam van kinderen die te maken hebben (gehad) met kanker. Bij Pelle van Amersfoort stond de naam van zijn neefje Roef op zijn rug.

Toen Roef acht maanden oud was werd er een tumor in zijn maag gevonden. Zeven jaar en 25 operaties later is het neefje van de spits van SC Heerenveen kankervrij. "Ik vind het echt heel speciaal om met zijn naam op mijn shirt te spelen", vertelt Van Amersfoort voor de wedstrijd tegen FC Utrecht tegen Omrop Fryslân. "Uiteindelijk heeft hij 25 kleine en grote operaties gehad. Dat is een hele heftige periode geweest."

SC Heerenveen speelde in een speciaal KiKa-shirt om aandacht en geld te vragen voor het goede doel. "Heel speciaal. Ik vind dat daar elk jaar aandacht voor moet zijn. Wij hebben het allemaal goed, dat is allemaal leuk en aardig. Maar er zij mensen die helaas hele heftige dingen moeten meemaken", beseft Van Amersfoort. "Als dat dan ook nog dichtbij komt, is dat helemaal verdrietig. Maar dat we er aandacht aan kunnen geven, dat is heel mooi."

Lees meer:
0 reacties