Van Amersfoort speelde met naam neefje op shirt: "Heftige periode"

Pelle van Amersfoort met zijn neefje Roef
Pelle van Amersfoort met zijn neefje Roef Foto: © BSR Agency

Pelle van Amersfoort speelde tegen FC Utrecht in een shirt met de naam van zijn neefje erop. Dat had alles te maken met het goede doel waar momenteel aandacht voor wordt gevraagd door de club.

Het lijkt inmiddels een traditie dat SC Heerenveen een paar wedstrijden zonder hoofdsponsor op het shirt speelt, maar met een goed doel. Dit jaar was het voor de tweede keer op rij KiKa, die zich inzet tegen kanker onder kinderen. Iemand die daarover mee kan praten, is Pelle van Amersfoort. Hij speelde tegen FC Utrecht met de naam van zijn neefje Roef op het shirt, die ook op jonge leeftijd al met kanker te maken kreeg.

Van Amersfoort geeft aan in gesprek met Omrop Fryslân dat hij het heel speciaal vond om met de naam van zijn neefje op het shirt te spelen. Roef was acht maanden oud toen een tumor in zijn maag werd ontdekt. “Hij werd geopereerd in het Prinses Máxima Ziekenhuis. Door een complicatie is zijn dunne darm af gaan sterven. Hij moest daar toen vier maanden blijven.”

Daar bleef het echter niet bij. Roef was daarna namelijk veel in het ziekenhuis. “Uiteindelijk heeft hij 25 kleine en grote operaties gehad. Dat is een hele heftige periode geweest.” Inmiddels is het neefje van Van Amersfoort helemaal schoon. “Dat is natuurlijk heel goed nieuws. Hij heeft een aantal jaren controle gehad, maar nu gaat het heel erg goed.”

In de wedstrijd tegen FC Utrecht mocht Roef dan aan de hand van zijn oom het veld oplopen. Van Amersfoort kreeg nog wel een opdracht mee. “Ik moest ook doorgeven dat hij nu zeven jaar is en kan spelen en voetballen met vriendjes. Hij krijgt elke nacht sondevoeding, maar hij kan doen wat hij wil. Het is vervelend geweest, maar hij wil ook doorgeven dat het goed kan gaan na zoiets”, aldus de middenvelder.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand