Van Amersfoort redt punt voor Almere City

Pele van Amerstfoort was vrijdagavond vlak voor het eindsignaal trefzeker tegen Volendam. De huurling van SC Heerenveen bepaalde de einstand daarmee op 2-2, waardoor Almere City een punt aan het duel overhield.

Van Amerstfoort is inmiddels een vaste waarde in het team van Jack de Gier. De talentvolle aanvaller betaalde het vertrouwen vrijdagavond uit. Dat Almere City een punt zou overhouden aan het duel leek er aanvankelijk niet in te zitten. De Almeerders keken namelijk na twintig minuten voetballen al tegen een 0-2 achterstand aan.

Vlak voor rust wist Kip echter de aansluitingstreffer te maken. In de tweede helft vocht de thuisploeg zich uitendelijk naar een gelijkspel. Op aangeven van Ahannach kon de 19-jarige Van Amersfoort de bal in het doel koppen. Het was de vijfde treffer voor de huurling in de Jupiler Leauge, die tevens één assist achter zijn naam heeft staan.