Van Amersfoort oogst lof: "Dat heeft Van Wonderen goed gezien"

Pelle van Amersfoort
Pelle van Amersfoort Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen ging zaterdag weliswaar met 1-0 onderuit bij FC Twente, maar na afloop waren de geluiden positiever dan de afgelopen weken. Zo speelde Pelle van Amersfoort in de spits en dat beviel Jan Vlap wel.

Hij zag dat de Friese ploeg hard de duels in ging en knokte voor wat het waard was. "Daar heb je Pelle van Amersfoort natuurlijk ook voor", begint hij bij Omroep Abe. "Ik begrijp de keuze voor Pelle wel daarin. Ik heb hem vaker in de spits zien voetballen, dus het is totaal geen hele rare positie voor hem. Je weet ook dat hij wel eentje is die sleurt, doet en gaat. Ik denk dat Van Wonderen dat wel goed gezien heeft. Zeker op de manier waarop je nu wilt voetballen en als je strijd in je team wilt krijgen."

Het betekent wel dat Ion Nicolaescu en Daniel Karlsbakk op de bank zitten. "Voor de langere termijn is dat allerminst bevredigend", meent Sander de Vries. Vlap is het daarmee eens. "Dat zijn natuurlijk de hele dure jongens voor SC Heerenveen-begrippen. Maar wat moet je anders? De trainer maakt zijn keuze. Het belang van de club schuift naar de achtergrond en dan gaat het puur om het resultaat."

"Als je veilig bent ga je deze oplossing nooit kiezen. Maar in het begin van de competitie moet je punten pakken. Je staat nu nog maar op zes en je bent bijna op een kwart van de competitie", aldus Vlap.

Lees meer:
0 reacties