Van Amersfoort: ''Mensen zeiden: wat een vreemde overstap''

Pelle van Amersfoort heeft zijn eerste seizoen in de Poolse Ekstraklasa erop zitten. De 24-jarige aanvaller kan terugkijken op een uitstekend eerste jaar, waarin hij wekelijks op een basisplek kon rekenen en met Cracovia de beker wist te winnen.

Van Amersfoort moest in het begin nog wennen aan de verschillen tussen de Poolse en Nederlandse compeitite. "In Nederland zijn techniek, balbehandeling en aanvalsspel heel belangrijk. Het gaat veel over de grond, er zijn minder duels. In Polen ligt er meer nadruk op kracht en prestatie", zegt hij in gesprek met het Poolse Sportowe Fakty.

Zijn overstap naar Polen bleek uiteindelijk een goede te zijn. "Ik wilde weggaan en mezelf testen in een andere competitie. Ik wilde mezelf bewijzen in een fysieke competitie. Ik dacht dat het me zou helpen om me nog meer te ontwikkelen."

Zijn keuze viel op Cracovia. "Zij deden hun best voor mij. Veel mensen zeiden toen tegen mij: wat een vreemde overstap, we zullen nooit meer van je horen. Maar na het eerste seizoen heb ik hen en mezelf bewezen dat ik ook een belangrijke rol kan spelen in een buitenlandse club."

Bardzo mi imponuje Frenkie De Jong. Nadal jest sob?. Wokó? niego zmieni?o si? prawie wszystko - klub, liga, poziom - a on jest taki sam jak w Ajaksie i m?odzie?owych reprezentacjach - mówi Pelle van Amersfoort.https://t.co/4R0138rFde

— Maciej Siemi?tkowski (@m_siemiatkowski) September 4, 2020
Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand