Van Amersfoort krijgt bijval: "Dat kun je hem niet kwalijk nemen"

Pelle van Amersfoort
Pelle van Amersfoort Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen heeft zaterdag niet weten te winnen van PEC Zwolle. De Friezen creëerden veel kansen, maar wisten 'maar' twee keer te scoren. Dat deed PEC ook en dus werd het 2-2. Clubwatcher Sander de Vries zag dat de aanvallers van SC Heerenveen niet op scherp stonden.

"Logischerwijs wordt er dan eerst naar Pelle van Amersfoort gekeken. Hij had minimaal twee keer moeten scoren", schrijft De Vries in de Leeuwarder Courant. "Tegelijk kun je Van Amersfoort ook niet kwalijk nemen dat hij geen echte afmaker is. Laat staan een spits. Hij wordt in de punt van de aanval geposteerd, omdat de technische staf dit het beste vindt voor het team."

Volgens De Vries komt daar tijdens de volgende wedstrijden geen verandering in. "Grote kans dat Van Amersfoort voorlopig in de spits blijft staan. Heerenveen rekent voorlopig namelijk niet op Ion Nicolaescu, die zoals bekend kampt met een buikspierblessure."

"Club en aanvaller denken vooralsnog niet aan een operatie. Nicolaescu bezocht de voorbije weken tevergeefs diverse specialisten en gaat zijn heil binnenkort zoeken bij een arts in Moldavië", zo besluit Sander de Vries.

Lees meer:
0 reacties