Van Amersfoort: "Het verleden van de spitsen hier helpt niet mee"

Pelle van Amersfoort
Pelle van Amersfoort Foto: © BSR Agency

Pelle van Amersfoort vindt dat hij een goed seizoen achter de rug heeft bij SC Heerenveen. De aanvaller begon als middenvelder, maar werd al snel omgedoopt tot spits. Van Amersfoort wist uiteindelijk dertien keer te scoren in 33 wedstrijden, terwijl de aanvaller aan het begin van het seizoen het net nog niet echt wist te vinden.

Op een gegeven moment begonnen de doelpunten echter te vallen. "Natuurlijk is het een opluchting om te scoren", zegt Van Amersfoort tegen FeanFan Magazine. "Je ligt als spits onder een vergrootglas, zeker als je geen doelpunten maakt. Het verleden van de spitsen hier helpt dan ook niet mee. 'Wisselen', hoor je dan. Of: 'We hebben een echte spits nodig'. Indirect krijg je dat wel mee."

Zijn ervaring bij Cracovia Krakow en de Nederlandse jeugdteams hielp Van Amersfoort. "In Polen maakte ik in drie jaar bijna dertig goals. En ook bij het Nederlands elftal Onder 18, 19 en 20 stond ik in de spits, daarna zelfs nog in Jong Oranje." 

"Ik ben achteraf blij hoe mijn seizoen is gelopen, ondanks een moeizaam begin. Op een gegeven moment was ik echt los, ik ben geëindigd met mooie statistieken. Dit was mijn beste seizoen in Nederland", aldus Van Amersfoort. 

Lees meer:
0 reacties