Van Amersfoort: ''Had deze zomer verschillende aanbiedingen''

Pelle van Amersfoort is voor het eerst echt uitgewaaid. De aanvallende middenvelder speelde zijn hele loopbaan bij SC Heerenveen, dat hem alleen verhuurde aan Almere City FC. Nu heeft Van Amersfoort de overstap gemaakt naar het Poolse Cracovia.

"Het was een moeilijke beslissing, omdat je in het begin nooit weet of je een goede stap zet", beaamt Van Amersfoort in gesprek met TVP. "Ik kwam hier met mijn vriendin en de mensen van de club hebben goed voor ons gezorgd. Ze waren erg aardig en alles was goed georganiseerd. We waren bang dat het anders zou zijn, maar waren zeer positief verrast."

Na de korte kennismaking moest Van Amersfoort de knoop doorhakken. "Ik nam vrij snel de beslissing. Cracovia is een grote club en de competitie ziet er veeleisend uit, vooral vanuit fysiek oogpunt. Ik denk dat ik zo'n stap nodig had."

"Ik hoop dat ik een belangrijke speler in het team kan worden", aldus de oud-Heerenvener, die een duidelijk beeld over zijn plek in het elftal heeft. "Mijn basispositie is nummer tien en dat wil ik op het veld laten zien. Ik kan ook in de spits of op de vleugels spelen."

Cracovia was niet de enige club die belangstelling had voor Van Amersfoort. "Ik had deze zomer verschillende aanbiedingen. Een paar Nederlandse clubs waren geïnteresseerd, maar ze wachtten met een beslissing. Ik heb voor Cracovia gekozen, omdat ze concreet waren. Bovendien vond ik het tijd voor zo'n leuk avontuur."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand