Van Amersfoort gesteund: "Ik vind dat je Pelle moet laten staan"

Pelle van Amersfoort viert treffer tegen Almere City
Pelle van Amersfoort viert treffer tegen Almere City Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen verloor vorige week met 2-0 bij PSV. Pelle van Amersfoort kreeg de kans om te scoren tegen de Eindhovenaren, maar wist uiteindelijk geen doelpunt te maken. Analist Jan Vlap steunt de spits en is de vragen over de keuze tussen Van Amersfoort en Ion Nicolaescu beu.

"Dat is de voetballerij in optima forma", begint Vlap bij Omroep Abe. "Schiet Pelle van Amersfoort die bal er in tegen PSV, dan sta je met 0-1 voor, is Pelle man of the match en speelt hij een geweldige pot. Zo is het gewoon. Nicolaescu kwam erin, was bedrijvig en creëerde een aantal kansen voor zichzelf."

"Maar dan beginnen mensen weer: Pelle moet gewisseld worden. Hij heeft veel gescoord de laatste weken", gaat Vlap verder. "Je kan beide spelers niet met elkaar vergelijken. Het zijn twee totaal verschillende spitsen. Ik vind gewoon dat je Pelle moet laten staan."

Clubwatcher Sander de Vries haakt in: "Je kunt niet zeggen dat Van Amersfoort de laatste weken niet scoort. Je kunt ook niet zeggen dat het team minder is gaan draaien, en daar is hij ook onderdeel van. Hij heeft een goede samenwerking met Luuk Brouwers. Brouwers is beter gaan spelen, mede door de samenwerking met Van Amersfoort."

Toch is er ook een keerzijde aan het spitsenverhaal. "Het is voor de lange termijn niet goed dat de miljoenen op de bank zitten, met Nicolaescu en Daniel Karlsbakk. Maar als je kijkt naar wat op dit moment het beste is voor het elftal, dan volg ik de filosofie van Kees van Wonderen wel", aldus Sander de Vries.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand