Van Aken geniet van Wednesday-supporters: ''Dat is echt bizar''

Joost van Aken vertrok deze transferperiode naar Sheffield Wednesday. De verdediger maakt meteen een geweldige indruk en heeft meteen een basisplaats veroverd bij de ploeg uit de Championship.

Van Aken speelde drie wedstrijden tot nu toe, waarin hij de complete tijd volmaakte. De drie wedstrijden met Van Aken in de basis resulteerden in zeven punten. ''Natuurlijk komt het niet alleen door mij dat het nu weer beter gaat'', zegt de verdediger in de Leeuwarder Courant. ''Maar het is wel lekker dat we meteen twee keer wonnen. Het elftal kreeg vertrouwen en als nieuwe speler is het ook fijn dat je direct laat zien wat je kunt. Dan word je toch sneller onderdeel van de groep.''

Na overwinningen op Nottingham Forest (3-1) en Brentford (2-1) speelde Sheffield Wednesday zondag met 1-1 gelijk tegen Cardiff City. Volgens de verdediger had ook deze wedstrijd drie punten moeten opleveren. ''Die wedstrijd hadden we ook moeten winnen. We kregen in de vijfde minuut van de blessuretijd de gelijkmaker nog tegen.''

Van Aken geniet van de supporters in Engeland. Zelfs naar de uitwedstrijd in Cardiff waren veel supporters mee. ''Dat is een behoorlijk eind reizen vanuit Sheffield. Toch zat het uitvak helemaal vol met onze supporters. De beleving van de mensen en het geluid dat ze maken in de stadions, dat is echt bizar.''