Van Aken en Bakker in wachtkamer: "Kunnen niet teveel risico's nemen"

Joost van Aken
Joost van Aken Foto: © Orange Pictures

In de selectie van SC Heerenveen zitten veel spelers waarvan het contract afloopt. Het meerendeel zal vertrekken bij de Friezen, de overige spelers moeten afwachten.

De bekendste namen van de spelers die in de wachtkamer zitten zijn Joost van Aken en Nick Bakker, weet de Leeuwarder Courant. Van Aken maakte tegen RKC zijn rentree na lang blessureleed en speelde een sterke wedstrijd. Afgelopen vrijdag tegen Heracles Almelo viel hij uit met een liesblessure.

De club heeft een eenzijdige optie om het aflopende contract van de verdediger met een jaar te verlengen. SC Heerenveen wacht nog even met een beslissing. Dat heeft ook te maken met de huidige plek op de ranglijst. Ondanks de overwinning op Heracles is SC Heerenveen nog niet zeker van lijfsbehoud. "We kunnen niet teveel risico’s nemen met keuzes die wellicht later in je nadeel werken", zegt technisch manager Ferry de Haan.

Daarbij komt ook dat het herstel van Pawel Bochniewicz op schema ligt. Bakker, die werd aangetrokken als vervanger van de Pool, heeft geen optie in zijn contract. "We gaan nog met hem om tafel", aldus De Haan. "Dat doen we met iedereen die een aflopend contract heeft."

"Bij sommige spelers laat ik de ruimte graag nog open", vervolgt De Haan. "Misschien wil Nick zelf ergens anders kijken, omdat hij zich in beeld bij andere clubs heeft gespeeld. Hij doet momenteel meer dan goed in een 5-3-2-systeem en Joost laat zien dat hij voor ons een meerwaarde is. Dat worden leuke keuzes."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand