Van Aken: "Dat was wel mijn mooiste moment bij SC Heerenveen"

Joost van Aken
Joost van Aken Foto: © Orange Pictures

Joost van Aken keerde in 2022 terug bij SC Heerenveen. Na een ongelukkig avontuur in België bood de Friese club hem de kans om daar verder te revalideren van een blessure en zijn profcarrière weer op te pakken.

"Daar was ik heel blij mee", vertelt Van Aken tegenover Voetbalzone. "Ze zaten toen niet verlegen om centrale verdedigers en moesten voor mij wat ruimte maken in de selectie."

Van Aken maakte uiteindelijk zijn rentree en betaalde de club terug in de derby tegen SC Cambuur. De Leeuwarders leken door een laat doelpunt te winnen, maar in de allerlaatste seconde tikte Van Aken binnen voor de gelijkmaker. "Dat was wel mijn mooiste moment in het shirt van Heerenveen. Ik denk niet dat dat snel meer geëvenaard zal worden."

"Ze hadden hun feestje al gevierd en volgens mij hadden wij alleen nog een aftrap te nemen", vervolgt Van Aken. "We konden de bal nog één keer naar voren brengen en toen viel-ie alsnog. De hele setting van de wedstrijd, het scoreverloop... Je weet dan even niet wat er met jezelf gebeurt. Je verliest je controle. Toen ik het terugzag, dacht ik: wie is die gek? Maar voor dat soort momenten doe je het."

De verdediger raakt echter opnieuw geblesseerd. In de zomer van 2023 liep zijn contract af, maar hij mag sinds november meetrainen bij SC Heerenveen. "Dat de club mij die kans geboden heeft, is heel netjes van ze. Ik ben nu weer helemaal fit en train met ze mee."

Momenteel zit Van Aken echter officieel zonder club en is het nog onduidelijk waar zijn toekomst ligt. Een nieuw dienstverband bij SC Heerenveen? "Zeg nooit 'nooit' in het voetbal, want daarin kan echt alles gebeuren. Maar dat is van beide kanten momenteel niet de insteek. Mijn voorkeur ligt bij een club in het buitenland."

Lees meer:
0 reacties