Valse start voor Espejord: ''Een échte spits maakt die kans af''

Runar Espejord heeft na zijn eerste drie wedstrijden voor SC Heerenveen vooral de naam van een spits die grote kansen mist. De Noorse spits (23) laat bij vlagen zijn potentie zien maar is nog niet de afmaker die de Friezen momenteel goed kunnen gebruiken.

"Het is lastig om hem nu al te beoordelen, maar wat we tot nu toe hebben gezien... Dat is dat hij een enorme mogelijkheid en een penalty heeft gemist tegen Willem II. En zondag had hij tegen Fortuna in de allerlaatste seconden Heerenveen aan een punt kunnen helpen", begint sportverslaggever Arjen de Boer in de Sportcast van Omrop Fryslân.

"Ze zeggen dat hij niet in de gaten had dat hij zoveel tijd had. Oké, maar hij schampt de bal... Een échte spits maakt die kans af. Zo is het gewoon, klaar", vervolgt De Boer met duidelijke bewoording. Ook collega Andries Bakker is nog niet onder de indruk van Espejord. "Hij komt wel een Noorse club vandaag die is gedegradeerd... Al wil ik daarmee niet zeggen dat hij niet kan voetballen."

"Maar als hij echt zo goed is, had hij daar al niet meer gevoetbald. Of is dat een rare gedachte?", vervolgt Bakker, die het nog veel te vroeg vind om de Noor als 'miskoop' te betitelen. "Nee, dat mag je niet zeggen maar tot nu toe blinkt Espejord vooral uit door zijn tatoeages. Je kan natuurlijk ook zeggen dat hij misschien zenuwachtig is, hij speelt in Heerenveen voor een groot publiek."

De kans om direct een impact te maken heeft Espejord in elk geval laten liggen. De Boer: "Steven Bergwijn maakte gisteren zijn debuut en Rafael van der Vaart zei het zondag ook: het is heel belangrijk om direct te laten zien waarom je gehaald wordt. Even dat visitekaartje afleveren. Bergwijn deed dat bij Tottenham met een prachtig doelpunt. Als je dat dan vergelijkt met Espejord, tsjongejonge..."

Bakker neemt het tot slot voor Espejord op: "Hij komt ook niet in een elftal terecht dat loopt."

Lees meer: