Vader Svilar: ''Er zijn ook drie Portugese clubs die hem willen''

Volgens het Portugese Record is de kans groot dat SC Heerenveen komend seizoen Mile Svilar gaat huren van Benfica. De 20-jarige doelman maakte drie jaar geleden zijn debuut voor Benfica in de Champions League, maar het afgelopen seizoen speelde hij alleen voor het B-team.

Woensdagavond maakte Svilar voor het eerst in 2,5 jaar weer zijn opwachting in het eerste elftal, dat feitelijk is uitgespeeld in de Liga NOS. "Hij was de beste keeper in tweede klasse", verduidelijkt vader Ratko Svilar in Het Laatste Nieuws. "Hij deed de meeste saves van allemaal. Waarna ze hem bij Benfica beloofden dat hij z'n kans zou krijgen bij het eerste team mocht er iets gebeuren."

"En kijk: nu mocht hij nog eens spelen. Finally", verzucht Svilar, die weet dat men bij Benfica veel vertrouwen heeft in zijn zoon. Het is een moeilijke situatie. Benfica gelooft in hem, ze willen hem niet verkopen, zijn contract zelfs verlengen. Zeker als hij zou verhuurd worden. Want Mile moet spelen. Ervaring krijg je door te spelen, niet door op de bank te zitten."

Svilar erkent dat er genoeg interesse is, ook vanuit Portugal. "Er zijn drie Portugese ploegen die hem willen, er is ook interesse uit België, Nederland,... Ik wil gewoon dat hij gelukkig is. En speelt. Is het niet hier, dan is het ergens anders. Maar Mile loves Benfica."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand