Uth imponeert in 0-6 overwinning op IJsselmeervogels (Video)

Onder toeziend oog van Marco van Basten hebben de beloften van Heerenveen zaterdagmiddag een geflatteerde 0-6 overwinning behaalt op de IJsselmeervogels. Mark Uth was met drie doelpunten en een assist de gevierde man aan Friese zijde. Kenny Otigba, Luciano Slagveer en Arsenio Valpoort wisten het net te vinden.

Jong Heerenveen kwam pas in de tweede helft op stoom, nadat Otigba (assist van Assaidi) de Friezen vlak voor de rust op voorsprong had gekopt. In de tweede helft - saillant genoeg nadat Oussama Assaidi het veld verliet - werd de voorsprong verder uitgebreid dankzij uitstekend werk van Mark Uth. Naast drie goals was hij verantwoordelijk voor een assist op Slagveer.

Opstelling Jong Heerenveen: Vandenbussche; Schmidt, Otigba, Streutker, Aktaou; El Akchaoui; Chacon (45' Heerkes), Kainz; Uth, Fazli (77' Slagveer), Assaidi (61' Valpoort).