Update: Stichtingsbestuur benoemt nieuwe Raad van Commissarissen

Formateur Sjoerd Feenstra en adviseur Egbert van Hes hebben drie kandidaten voorgedragen voor het nieuw te vormen Raad van Commissarissen (RvC) van SC Heerenveen. Het gaat om Jorrit Jorritsma (beoogde voorzitter), Gerard Kremer en oud-Heerenveenspeler René Groen, zo valt te lezen in het nieuwsbericht op de clubsite.

Formateur Sjoerd Feenstra en adviseur Egbert van Hes laten weten content te zijn met hun voorgedragen kandidaten: "Wij zijn van mening met deze kandidaten de raad van commissarissen de inhoud te geven die het verdient, met veel bestuurlijke ervaring gekoppeld aan de kennis van waar het allemaal om draait: voetbal!"

Jorritsma (61) is de beoogde voorzitter in de ogen van Feenstra en Van Hes. Jorritsma heeft naast zijn melkveehouderschap enkele toezichthoudende rollen bij de Rabobank Heerenveen Zuid-Oost Friesland, ABVakwerk en is voorzitter van Zuivelnl. In het verleden werkte hij bij Royal Friesland Foods en was hij lid van de RvC van Royal Friesland Campina.

De 57-jarige Kremer moet toezicht gaan houden op de commerciële ontwikkelingen bij de club. Kremer is bekend als voormalig eigenaar van kampeer- en outdoorbedrijf Vrijbuiter. Ook hij heeft bestuurlijke ervaring opgedaan bij onder meer MKB Noord en VNO-NCW Noord. In het verleden was hij bovendien voorzitter van de in de landelijke eredivisie spelende zaalvoetbalclub “Leekster Eagles”.

Opvallend genoeg is oud-speler Groen (47) ook een rol toebedeeld. De voormalige verdediger had al een rol in het vorige Stichtingsbestuur, maar is juist daardoor nu "doorgeschoven," legt formateur Feenstra uit. "Daarmee beogen wij de continuïteit van het voetbalbedrijf te borgen en verder vorm te geven."

Update 22 februari, 19.01 uur: Het Stichtingsbestuur van SC Heerenveen heeft dinsdag de aanstelling van Jorritsma, Kremer en Groen bevestigt op de officiele site van de club. Het besluit is gevallen na goed overleg met de Ondernemingsraad en de bestuursformateur Sjoerd Feenstra en zijn adviseur Egbert van Hes.

Het managementteam wordt binnenkort aangevuld met een commercieel manager.

Foto: FeanOnline

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
zo
5/11
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
11/11
Vitesse
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
10 NEC 7 -2 7
11 PEC Zwolle 7 -5 7
12 Vitesse 7 -5 6
13 SC Heerenveen 7 -8 6
14 RKC Waalwijk 6 -8 6
15 Ajax 5 -3 5
16 Almere City 7 -12 4
Bekijk de hele stand