Update: 'Spits Bakasetas heeft aanbieding Heerenveen afgewezen'

De Griekse schaduwspits Anastasios Bakasetas is in beeld bij SC Heerenveen om de nieuwe spits van de Friezen te worden. Dat meldt althans het Griekse A-Sports, dat beweert dat Heerenveen de 22-jarige aanvaller van Panionios zelfs al een aanbieding heeft gedaan. AEK Athene ligt echter op pole position om Bakasetas in te lijven.

Bakasetas, die dit seizoen elf keer scoorde in 28 Super League-duels, beschikt over een contract tot 31 december 2016 en is zodoende een gewild transferobject. Ook landskampioen Olympiakos en nummer vier PAOK hebben contact gehad met Panionios, maar de Bakasetas heeft zijn zinnen gezet op AEK. Niet in laatste plaats omdat hij openlijk fan is van de tweede club van Athene.

De voormalig Griekse jeugdinternational heeft zelfs al een voorcontract getekend bij AEK en forceert zijn club Panionios om mee te werken aan een zomertransfer. Panionios vind de houding van Bakasetas inmiddels zo onacceptabel dat het de spits maandag buiten de selectie liet voor het play-offduel tegen PAOK. Bakasetas heeft daarop furieus het Stadio Neas Smyrnis verlaten.

Een overgang naar AEK, al dan niet in de winterstop van het komende seizoen, lijkt op dit moment de meest voor de hand liggende keuze. Maar wellicht heeft SC Heerenveen de Griekse voetbalgod Georgios Samaras ingeschakeld om een goed woordje te doen voor zijn oude club?

Update 24 mei | 20.58 uur: Een scoutingsdelegatie van SC Heerenveen was maandag aanwezig bij het duel tussen Panionios en PAOK, meldt het Griekse Ethnos. Zoals eerder gemeld kwam Bakasetas maandag echter niet in actie, wat ook een delegatie van het Italiaanse Fiorentina teleurstelde. Ook La Viola zou inmiddels de Griekse spits een aanbieding hebben gedaan.

Update 25 mei | 11.30 uur: Langzamerhand komen er steeds meer details naar buiten over de interesse van Heerenveen voor Bakasetas. Het Griekse Sportday meldt dat de Friezen een bod van circa 250.000 euro hebben neergelegd bij Panionios, dat vergelijkbaar is met het bod van AEK (200.000 euro). Ook heeft de Friese clubleiding hem een tweejarig contract aangeboden, mocht hij besluiten om zijn contract bij Panionios tot eind 2016 uit te dienen.

De Grieken lijken vooralsnog niet akkoord te gaan met het bod van Heerenveen en AEK, aangezien Olympiakos een bod van 700.000 euro heeft uitgebracht. Daarnaast willen ze Bakasetas vervolgens nog een jaar uitlenen aan Panionios.

Update 25 mei | 17:12 uur: Volgens algemeen directeur Luuc Eisenga is Bakasetas niet in beeld bij Heerenveen. ''Niet aan de orde", reageert Eisenga in een korte, maar duidelijke reactie tegenover de Leeuwarder Courant

Update 25 mei | 18.45 uur: Mocht de bovenstaande reactie van Eisenga al niet duidelijk zijn, dan is het die van Bakasetas wel. Volgens het Griekse Sport DNA heeft de Griek namelijk vriendelijk bedankt voor het aanbod dat SC Heerenveen hem heeft gedaan. Een transfer lijkt daarmee definitief van de baan.

Foto: Catherine Kõrtsmik

SC Heerenveen zou volgens Griekse media Anastasios Bakasetas van Panionios willen halen. ,,Niet aan de orde", zegt directeur Eisenga echter.

— Sportredactie LC (@LC_Sport) May 25, 2016

Lees meer: