Update: 'SC Heerenveen biedt 1,4 miljoen euro voor Larsson'

SC Heerenveen lijkt zich binnenkort te gaan versterken met een vleugelspeler. Volgens het Zweedse Aftonbladet heeft de Friese club namelijk een goed bod gedaan op Sam Larsson van IFK Göteborg.

Larsson speelt bij Göteborg als linkerbuitenspeler op het middenveld en kan dus als vleugelaanvaller uit de voeten. De 21-jarige Zweed was dit jaar in zeventien wedstrijden goed voor twee doelpunten en vijf assists in de Zweedse Allsvenskan.

"Het is een interessante club", is het enige wat Larsson kwijt wilde. Voormalig NEC-speler Søren Rieks moet de opvolger van Larsson worden. Rieks is al in Göteborg om de club te bezoeken, wat aangeeft dat de nummer zes van Zweden rekening houdt met een vertrek van Larsson, die eerder al liet weten open te staan voor een stap hogerop.

Update 20.25 uur: Volgens Sportbladet-journalist Michael Wagner heeft Heerenveen een bod gedaan van 1,4 miljoen euro op Larsson. Dat bedrag kan verder oplopen door bonussen (zoals aantal gespeelde wedstrijden/doelpunten of halen Europees voetbal) en een doorverkooppercentage. Wagner verwacht dat Göteborg akkoord zal gaan als het basisbedrag rond de 1,6 miljoen euro zal liggen.

Lees meer: