UPDATE: 'Odense huurt Dalgaard rest van seizoen van Heerenveen'

Het Deense Odense BK gaat een serieuze poging doen om Thomas Dalgaard aan de selectie toe te voegen. De club wil Dalgaard kopen nadat het contract van Darko Bodul - die korte tijd in de jeugd bij Heerenveen speelde - werd ontbonden. Daarbij greep Odense ook nog naast de Zweed Daniel Larsson.

De onderhandelingen om Dalgaard over te nemen zouden vandaag in volle gang zijn, zo weet het Deense Fyens. Hoewel er nog een paar opstakels zijn, verwacht de krant dat de clubs maandagmorgen een overeenkomst naar buiten brengen. Dalgaar zelf moet dan echter ook akkoord gaan met de overgang.

Heerenveen zou de mislukte Dalgaard voor een zachte prijs van de hand willen doen. De club neemt daarmee een verlies op de koop toe. Dalgaard werd in de zomer voor een bedrag van 700.000 euro overgenomen van Viborg. In Friesland kwam de Deen echter niet uit de verf. 

Dalgaard kwam slechts 165 minuten in actie in tien duels. Daarin wist hij enkel een assist af te geven. Tegen Dordrecht moest de aanvaller zelfs Joey van den Berg voor zich dulden in de pikorde. 

UPDATE, 1 februari: 14:18 -  SC Heerenveen en Odense BK zouden akkoord zijn over een huurovereenkomst aangaande Thomas Dalgaard. Dit weet Søren Sorgenfri van het Deense Sporten op Twitter te melden. Ook het Deense BT maakt melding van de huurovereenkomst. 

UPDATE II, 1 februari: 14:52 - Er is een formeel akkoord over de huur van Dalgaard, laat BT in een update weten. Er moeten slechts nog enkele details worden gladgestreken. Ook het Deense Hobro was in de race voor de spits, maar Dalgaard gaf te kennen niet naar deze club te willen. 

Udpate III, 1 februari: 15:44 - Hoewel de clubs dichtbij een akkoord zijn, zou er de overgang van Dalgaard naar Odense niet door kunnen gaan. De aanvaller brak namelijk een rib in het duel tegen Dordrecht. 

Lees meer: