Update: 'Heerenveen wil Elyounoussi transfervrij laten gaan'

PRIMEUR (NL) - Tarik Elyounoussi heeft de hoop opgegeven om bij Heerenveen te slagen en wil in januari zijn geluk beproeven in een andere voetbalcompetitie. 'Het is alweer mijn derde seizoen hier en zelfs na het terugkomen van een blessure kom ik niet meer aan spelen toe. Als het nu niet lukt denk ik dat het volgend jaar niet anders zal zijn', zo laat hij weten tegenover het Noorse NRK Sport.

'Ik ben nu 22 jaar, en wil me graag laten zien en belangrijke wedstrijden spelen. Dus ik wil graag iets anders proberen,' zegt Elyounoussi. 'Ik heb met de coach en de managers gepraat, en we zijn tot de conclusie gekomen dat het voor mij het beste is om iets anders te vinden in januari'.

Een terugkeer naar zijn thuisland Noorwegen behoort tot de mogelijkheden, bevestigt de tweevoudig Noors international. 'Ik wil niks uitsluiten. Het belangrijkste is dat een club vind waar ik mezelf kan ontwikkelen en wedstrijden kan spelen. Ik wil het vertrouwen voelen wat ik hier mis.'

Volgens Noorse media zou Ole Gunnar Solskjaer hem naar Molde FK willen halen. 'Er is interesse van enkele clubs', beaamt de zaakwaarnemer van Elyounoussi, Tore Pedersen. 'Zowel vanuit Noorwegen als Zweden. Maar ik wil niet ingaan op namen van clubs. We hopen dat we een nieuwe club kunnen vinden als de transferperiode opent op 1 januari 2011.'

Update (16:10): Volgens Pedersen wil Heerenveen Elyounoussi transfervrij laten gaan als hij terugkeert naar een Scandinavische club, zo laat hij weten tegenover het Deense Tipsbladet. Dit vanwege de economische situatie van die landen. 'Zijn salaris bij Heerenveen is zo hoog dat ze hem willen laten gaan zonder een transfersom'.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand