Update: Bradley definitief naar Toronto FC

Michael Bradley leek de clubs in Europa voor het uitzoeken te hebben nadat zijn kans op speeltijd bij AS Roma onzeker was geworden. Vanuit Italië, Engeland en Duitsland was interesse. Ook PSV informeerde naar de beschikbaarheid van de oud-SC Heerenveen speler. De Amerikaan lijkt echter voor Toronto te kiezen, zo schrijven verschillende Italiaanse media.

Toronto FC zou maar liefst acht miljoen euro (inclusief bonus) willen overschrijven naar AS Roma, zo weet het Italiaanse Ilmessaggero. Hoewel de interesse groot was lijkt Bradley zeker van zijn zaak met een terugkeer naar Noord-Amerika. De middenvelder zou voor maar liefst zes seizoenen gaan tekenen in Canada.

Hoewel de clubs het nieuws nog niet officieel naar buiten gebracht hebben lijkt het een done deal. "Laten we zeggen dat de zaker er goed voorstaat. Bradley heeft in twee dagen een keuze voor Toronto gemaakt," aldus zaakwaarnemer Alberto Faccini tegenover de Italiaanse radiozender Radio Radio. "Er is daar een zeer belangrijk project voor hem, het is een investering die één van de duurste van de afgelopen jaren is."

"Dit was geen eenvoudige stap voor Michael, maar de markt bepaalde mede deze stap," zo verklaart Faccini. "Zonder te hoeven wachten tot 31 januari heeft hij nu deze keuze gemaakt, ook om het voetbal in Noord-Amerika een dienst te bewijzen."

Update, 10.27 uur: Michael Bradley vertrekt definitief naar Toronto FC, dat tien miljoen dollar (ruim 7,3 miljoen euro) betaalt aan AS Roma.

Foto: Pro Shots

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand