'Uiteindelijk ging ik bij mezelf ook afvragen of dat zo was''

In het seizoen 2016/2017 leek Pelle van Amersfoort zijn belofte in te gaan lossen bij SC Heerenveen, tot een hevige blindedarmontsteking hem voor weken uitschakelde. Daarna speelde hij met enige regelmaat, maar nooit was hij zo'n steunpilaar als toen. Mede ook door de plotselinge komst van wonderkind Martin Ødegaard.

"Dat was het eerste jaar met Streppel en ik weet niet hoe, maar toen het ging het bij mij heel goed. Ik speelde op 10 en scoorde, alles viel eigenlijk op z'n plek", vertelt Van Amersfoort bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline. "Toen speelde ik eigenlijk vanaf het begin, tot die blindedarmontsteking kwam." De middenvelder verloor in korte tijd bijna zes kilo aan gewicht en had lang tijd nodig om te herstellen.

Tegen de tijd dat Van Amersfoort zich weer wedstrijdfit voelde, huurde de club plots Martin Ødegaard van Real Madrid. "Of ik dat de club kwalijk genomen heb? Jazeker, uiteindelijk ben ik ook gewoon naar de coach (Streppel, red.) gegaan van: Waarom? Het loopt goed, waarom zou je nu iets gaan veranderen? Zelf ging ik ook bedenken of er misschien grotere redenen waren."

Er waren destijds ook geruchten dat Heerenveen Real Madrid een boete zou moeten betalen als Ødegaard niet zou spelen. "Uiteindelijk ging ik bij mezelf ook afvragen of dat zo was. In die tijd heb ik ook met m'n zaakwaarnemer overlegd. Maar Ødegaard is natuurlijk ook niet een huurling van Ajax ofzo, hij was wereldtop. Voor Heerenveen zeg ik ook niet dat het slecht was, ze hebben er veel media-aandacht voor gekregen en wellicht ook geld, ik zou het niet weten."

Op het trainingsveld zag Van Amersfoort al snel de kwaliteiten van de jonge Noor. "Ik zeg ook niet dat hij slecht was - hij was misschien wel één van de besten - maar misschien paste hij op dat moment niet in ons team", vervolgt Van Amersfoort, die er flink de pest in had maar voor zichzelf besloot om alleen maar harder te gaan trainen. "Dan was ik even iets agressiever op de trainingen, hield ik me niet in."

"Je kan het de jongens vragen met wie ik toen heb getraind", lacht Van Amersfoort. "Voor een training konden ze aan mij zien. Dan moesten ze met Pelle niet in een positiespelletje in de buurt komen", besluit de 24-jarige middenvelder van KS Cracovia.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand