Twijfels over rode kaart Thorsby: ''En is het ook niet ontzettend slecht van Floranus?''

Scheidsrechter Pol van Boekel was er tijdens de wedstrijd van overtuigd dat de tackle die Morten Thorsby maakte richting Hirving Lozano een rode kaart waard was. In de studio van FOX Sports was men het met die lezing niet eenduidig eens.

"Heel veel mensen zullen zeggen: ja of nee. Het is ook heel lastig om te zien", begint analist Ronald de Boer. "Wij hebben natuurlijk de 'Piero', dus we kunnen heel goed inzoomen. Thorsby raakt de bal niet, dus ik kan wel leven met de rode kaart. Voor de doorgebroken speler, niet voor de overtreding", verduidelijkt De Boer.

Collega Hugo Borst heeft zijn twijfels over de beslissing van Van Boekel. "Ik twijfel hier nog een klein beetje of hij de bal toch niet raakt", vervolgt Borst. "Ik weet het bijna zeker, Lozano neemt de bal aan en dan komt Thorsby, die dan toch de bal speelt. Ik meen dat te zien, maar het is niet makkelijk om te zien. De bal gaat eerst vooruit en dan gaat hij die andere kant op."

De Boer noemt de actie van de PSV'er vervolgens een 'Lozano'tje', doelend op het aantal kaarten dat hij zijn tegenstander heeft 'aangesmeerd'. "Dat is heel knap, hoor. Je ziet gewoon hoe snel hij is. Mensen vergissen zich waarschijnlijk in zijn snelheid", aldus De Boer.

"Maar vind je het niet ontzettend slecht van Floranus?", vervolgt Borst. "Dat je weet dat deze man (Lozano, red.) altijd in beweging is. Als je Floranus bij die voorzet ziet, die bal komt toch luid en duidelijk aan. Je weet dat hij ergens in je rug zit en hij doet niets..."

Speelt Thorsby hier niet gewoon de bal nadat Lozano dat eerst doet? Bal verandert duidelijk twee keer van richting. #psvhee #var? pic.twitter.com/D3pGrlwPPH

— Marcel (@marcelkoppers) 24 november 2018

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
23/09
SC Heerenveen
21:00
Excelsior
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 PEC Zwolle 5 -1 7
9 Excelsior 5 -1 6
10 Heracles Almelo 4 -2 6
11 SC Heerenveen 5 -4 6
12 Ajax 4 1 5
13 NEC 5 -3 4
14 Vitesse 4 -5 3
Bekijk de hele stand