Twijfels over niveau Pierie: ''Ik denk dat Ajax hem gaat verhuren''

Arnold Bruggink en Kenneth Perez speculeren over wat Ajax van plan is met Kik Pierie. De 18-jarige verdediger komt over van SC Heerenveen, maar lijkt op het eerste oog nog geen kandidaat voor een basisplek.

"Ik denk dat ze hem zullen gaan verhuren aan een club in de Eredivisie. Misschien aan SC Heerenveen, maar misschien ook wel aan een andere club", stelt Bruggink bij FOX Sports. "Ik denk dat Ajax met het aantrekken van Pierie en Scherpen probeert een imperium op te bouwen. De jongens worden sowieso wel meer waard, dus dan kunnen ze ze in ieder geval voor meer geld weer verkopen."

Kenneth Perez ziet het anders. "Ik was in de wedstrijd tegen Ajax wel onder de indruk van hem", zegt de Deense analist. "Hij is achttien jaar en zit fysiek goed in elkaar. Hij was druk bezig met coachen en kan goed voetballen. Dat laatste is natuurlijk niet het allerbelangrijkste voor een verdediger, maar bij Ajax wordt dat zeker wel gewaardeerd."

"Bovendien heeft hij op zijn achttiende al meer dan vijftig Eredivisie-duels gespeeld", vervolgt Perez. "Dan heb je het niet meer over een 'groentje. Dat was met Perr Schuurs wel anders. Die had alleen nog maar ervaring in de Keuken Kampioen Divisie."

????? | @Brug17 en @kennethperez10 laten hun licht schijnen over de aanstaande transfer van Kik Pierie van @scHeerenveen naar @AFCAjax.

"Ik denk dat Ajax met deze jongens een imperium kan bouwen."https://t.co/hXXabORqZK

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 11 april 2019
Lees meer: