Twijfels over nieuwe positie Ras: ''Was bij Hornkamp al kansloos''

Jan Ras maakte zijn debuut bij SC Heerenveen op het middenveld, maar de 21-jarige Urker moet zich na een vervelende knieblessure nu richten op de linksback-positie. Gerald Sibon ziet weinig in de 'omscholing' van Ras en trekt vergelijkingen met Jizz Hornkamp.

Sibon werkte bij SC Heerenveen in de rol van spitsentrainer samen met Hornkamp, die zag dat hij in zijn laatste jaar in Friesland als rechtsback werd ingezet. "Dat was bij Hornkamp natuurlijk al kansloos. Ras was een sierlijke nummer tien en dan wil je daar een back van maken?", vraagt Sibon zich hardop af bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline.

"Ras kan goed voetballen en als hij niet geschikt genoeg is, zou hij wellicht nog naar de zes kunnen, dat weet ik niet. Maar om daar een back van te maken?", vervolgt Sibon, die wel begrijpt dat trainer Johnny Jansen naar alternatieven zoekt voor in de verdediging. "Kwalitatief zit je niet heel hoog in je backs met Woudenberg - met alle respect, maar dat houdt niet over - en Floranus."

"Floranus speelt in Jong Oranje, maar daar hoop je ook wel iets meer van. Misschien dat ze het daarom met Jan Ras willen", vervolgt Sibon, die niet uitsluit of de zware knieblessure van Ras ook te maken heeft met zijn nieuwe positie. "Ik weet ook niet wat hij gedaan heeft in de tijd dat hij geblesseerd is geweest."

Ras zelf is overigens wel enthousiast over zijn nieuwe rol. "Ik vind de linksbackpositie steeds leuker worden. Je ziet in het moderne voetbal dat de linksback super veel aan de bal is en aanvallend veel kan betekenen", liet Ras recent optekenen in het FeanFan Magazine.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 NEC 6 0 7
10 Heracles Almelo 5 -2 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 4 1 5
15 Vitesse 5 -6 3
Bekijk de hele stand