Transfervrije De Jong twijfelt: "Dat is iets waar ik naar kijk"

Siem de Jong geeft zijn teamgenoten aanwijzingen
Siem de Jong geeft zijn teamgenoten aanwijzingen Foto: © Orange Pictures

Siem de Jong speelde woensdagavond mee in de kampioenswedstrijd van Ajax, alleen dit keer wel in dienst van de tegenstander. De middenvelder viel een kwartier voor tijd in bij SC Heerenveen, waar zijn contract formeel is opgezegd. Wat De Jong na de zomer gaat doen weet hij nog niet.

De Jong was woensdagavond terug in het stadion waar hij veel succes beleefde als Ajacied. "De laatste jaren wordt De Jong geplaagd door blessures. Ik heb op bepaalde momenten tegenslag gehad met mijn lichaam. Daar kon ik weinig aan doen, maar daar heb ik wel van gebaald. Dat zit me nog steeds wel een beetje achterna", laat hij weten aan ESPN. "Als ik één keer een klein dingetje heb heb, wordt er gelijk naar me gekeken of ik wel fit ben. Daar hik in aan het eind van mijn carrière een beetje tegen aan."

Het contract met SC Heerenveen loopt deze zomer af. Onlangs werd het contract formeel opgezegd en dus is de middenvelder transfervrij. Ik ga rustig nadenken wat ik ga doen, ik weet het echt nog niet, ik houd alle opties open."

Ook kreeg hij de vraag of hij überhaupt nog door wil als voetballer. "Dat ligt eraan. Aan wat voor mogelijkheden ik heb. Ik voel me nog wel goed, maar ik wil ook wel gewoon plezier houden en op een bepaald niveau blijven spelen. Dat wordt steeds lastiger, maar ik hoop dat er een mooie uitdaging komt bij een mooie club waar je als team iets moois kunt bereiken. Dat is iets waar ik naar kijk, meer dan naar mijn eigen doelen."

Verder kreeg De Jong de vraag of hij wellicht nog als profvoetballer actief wil zijn bij de club waar hij vier jaar in de jeugdopleiding speelde. "Bij De Graafschap? Dat hoorde ik ook voorbij komen ja. Natuurlijk zou dat de cirkel mooi rond maken, maar ik ga er rustig over nadenken", laat de middenvelder weten.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
6 Vitesse 34 -9 51
7 FC Utrecht 34 5 47
8 SC Heerenveen 34 -13 41
9 SC Cambuur 34 -17 39
10 RKC Waalwijk 34 -11 38
Bekijk de hele stand