Transfer Ejuke goed nieuws voor Sahraoui: "Kon eindelijk doorbreken"

Osame Sahraoui
Osame Sahraoui Foto: © Pro Shots

Osame Sahraoui maakte deze winter de overstap van Valerenga IF naar SC Heerenveen. Bij de Noorse club was de smaakmaker van de Friezen de opvolger van Chidera Ejuke, die destijds ook de overstap naar SC Heerenveen maakte.

Sahraoui kwam op zijn dertiende in de jeugdopleiding van de Noorse club terecht, maar had moeite om echt door te breken in Oslo. "Uiteindelijk was ik de laatste speler van mijn lichting die doorstroomde. Daar heb ik het destijds best lastig mee gehad, maar ik ben altijd keihard blijven werken. Het moest en zou me lukken. En zo is het uiteindelijk ook gegaan", vertelt hij aan Voetbal International.

Bij Valeranga IF moest de buitenspeler concurreren met Chidera Ejuke. "Ik was zijn beoogde opvolger, maar Chidy stond wel duidelijk boven mij in de pikorde", geeft de Noor eerlijk toe. Als de Nigeriaan in 2019 een transfer van Valerenga naar Heerenveen maakt, is dat voor Sahraoui reden voor een klein feestje. "Hij is een fantastisch mens en een geweldige speler. Maar doordat hij vertrok, kon ik eindelijk doorbreken."

Sahraoui ontpopt zich al snel tot een belangrijke speler. Clubs tonen interesse, maar een overstap blijft uit. "Ik voelde me al een tijdje klaar voor een volgende stap. De afgelopen jaren zijn er heel veel biedingen op me geweest, maar Valerenga heeft vrijwel alles afgewezen. Dat was soms wel moeilijk. Tegelijkertijd ben ik moslim, dus ik geloof dat alles met een reden gebeurt. Doordat ik uiteindelijk langer bij Valerenga ben gebleven, ben ik ook rijper en verder in mijn ontwikkeling. In die zin is het zeker het wachten waard geweest", sluit hij af.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 NEC 6 0 7
10 Heracles Almelo 5 -2 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 4 1 5
15 Vitesse 5 -6 3
Bekijk de hele stand