TOTO KNVB Beker: nipte nederlaag voor SC Heerenveen Vrouwen

Dana Foederer
Dana Foederer Foto: © Pro Shots

Het is SC Heerenveen Vrouwen niet gelukt om de halve finales van de TOTO KNVB Beker te bereiken. In de thuiswedstrijd tegen Excelsior werd met 1-2 verloren.

De Friese dames keken na tien minuten al tegen een 0-1 achterstand aan. Nikki Ridder zorgde voor de vroege voorsprong voor Excelsior. Dana Foederer bracht SC Heerenveen Vrouwen nog voor rust weer op gelijke hoogte, door de bal in de 38ste minuut in het doel te werken. Met de gelijke stand gingen beide ploegen rusten.

Na de pauze bleef het niet lang 1-1. Twee minuten na rust was het namelijk al raak voor de gasten. Naomi Pique zorgde voor de 1-2 voorsprong voor Excelsior. De wedstrijd kende nog acht minuten blessuretijd, maar gescoord werd er niet meer. SC Heerenveen Vrouwen is hiermee uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker.

Opstelling SC Heerenveen: Van der Wal; Van Vlisteren (77. Meijer), Huls, Bormans; Van der Veen, Philippo, Foederer, Kerkhof (71. Van de Ven); Buikema (71. Huizenga) Nijstad, Ripa.

Opstelling Excelsior: Geenen; Noordermeer, Kleine, Rijks, Ridder; Van Vliet, Aurelió, Van Bokhoven (46. Udink); Pique, Versluis (66. De Breij), Ellouzi.