Tomasson ziet Ødegaard slagen: ''SC Heerenveen past zeer goed bij hem''

Met Martin Ødegaard strijkt er een groot talent in Friesland neer. Eerder voetbalde er in de vorm van John Dahl Tomasson al een andere talentvolle Scandinaviër bij SC Heerenveen. Hij was in 1994 eigenlijk de trendsetter die velen liet volgen.

In gesprek met het Noorse VG vertelt Tomasson wat hij van de transfer vindt en blikt terug op zijn eigen periode bij de Friezen. "Wat mij betreft was het een goede keuze. Het was het juiste niveau voor mij om mezelf te ontwikkelen.", vervolgt hij. "Nederland is een goede voetbalschool voor jonge spelers. Ik zou zeggen dat je niet een land met meer voetbalintelligentie kan vinden dan Nederland."

"Ødegaard is een getalenteerde jonge speler. Een enorm talent. Het is een grote club die speelt aanvallend voetbal, die het leuk vindt om tegenstanders uit te spelen. SC Heerenveen past zeer, zeer goed bij hem", stelt Tomasson overtuigend.

Zelf kijkt Tomasson in elk geval met veel plezier terug op zijn tijd in Heerenveen. "Mijn herinneringen aan SC Heerenveen zijn alleen maar goed. Ødegaard gaat naar een warme club, die goed met talenten omgaat. Ik wens Martin veel succes", besluit de 112-voudig Deens international.

Lees ook de reacties van andere Scandinavische ex-Heerenveners:

 -  Berg Hestad: ''Ødegaard had twee jaar terug al naar Nederland moeten gaan''
 -  Grindheim adviseert Ødegaard: "Hij moet zijn tegenstanders gaan opzoeken"
 -  Hanssen trainde Ødegaard als junior: "Martin is een verstandige jongen"
 -  Elyounoussi adviseert Ødegaard: "Je moet soms een 'klootzak' zijn"

Lees meer: