Tomasson naar drievoudig Engels kampioen? "Wachten op werkvergunning"

Jon Dahl Tomasson zou hard op weg zeg naar het Engelse Blackburn Rovers. De oud-speler van SC Heerenveen zit sinds zijn vertrek bij het Zweedse Malmö vorig jaar zonder club.

Dit weet het Britse Sky Sports te melden. De Engelse club zou binnen 48 uur de voormalig voetballer willen presenteren als nieuwe hoofdtrainer. "Tomasson wacht op een werkvergunning om Tony Mowbray op te volgen als trainer, die aan het einde van het afgelopen seizoen opstapte bij de club." Tomasson was in Nederland actief als hoofdtrainer bij Excelsior Rotterdam en Roda JC en moet de drievoudig Engels landskampioen terug helpen richting het hoogste niveau. Blackburn Rovers degradeerde in 2012 naar het Engelse Championship en kwam in 2017 zelfs nog een seizoen uit in de League One. Het afgelopen seizoen eindigde de club op de achtste plaats in het Championship.

BREAKING: Blackburn Rovers are expected to announce former Newcastle United striker Jon Dahl Tomasson as their new manager in the next 48 hours. pic.twitter.com/O5K0JyyrzW — Sky Sports News (@SkySportsNews) June 13, 2022

Lees meer: