Tomasson lovend over De Haan: ''Heel bijzonder als jonge jongen''

Eerder deze week werd in Dordrecht het zogenoemde transitieboekje 'De Waardevolle Club' uitgebracht. Hierin staan zeven inzichten om een voetbalclub gezonder te maken en ook SC Heerenveen-clubiconen Riemer van der Velde en Foppe de Haan werkten er aan mee.

Tijdens de presentatie werden beide heren verrast door een videoboodschap van Jon Dahl Tomasson, voormalig speler van SC Heerenveen en sinds begin 2020 trainer van Chempions League-deelnemer Malmö FF. "Het is onwijs lang geleden maar jullie krijgen de groetjes uit Zweden", begint Tomasson. "Ik ben opgegroeid en volwassen geworden in Nederland en in Heerenveen in de jaren negentig."

De Deen kwam al op jonge leeftijd naar SC Heerenveen. "Het was toen een club met een eigen visie en twee hele belangrijke mensen. Ik weet nog steeds dat Foppe me meenam op scoutingstrips en om wedstrijden te analyseren. Dat was heel bijzonder voor een jonge jongen om te leren hoe je omgaat met mensen, hoe je beter kunt worden en daar heb ik hele goede herinneringen aan."

"Ook Riemer heeft ontzettend veel betekend voor de club. Jullie - en jullie waren niet alleen - hebben de club groot gemaakt", besluit Tomasson met lovende woorden. De 45-jarige Deen speelde na zijn tijd bij SC Heerenveen onder meer voor Feyenoord, Newcastle United, AC Milan en VfB Stuttgart. 

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
8 SC Heerenveen 33 -8 43
9 RKC Waalwijk 33 -10 41
10 Go Ahead Eagles 33 -8 40
11 NEC 33 -3 38
Bekijk de hele stand