Tomasson lovend: ''Foppe de Haan nam me mee op scoutingtrips''

Jon Dahl Tomasson is sinds 2020 trainer van Zweedse club Malmö FF. Woensdagavond verloor het een duel in de Champions League van Chelsea. Na drie wedstrijden staat de ploeg met nul punten onderaan in de groepsfase. In de Zweedse competitie staat Malmö wel bovenaan. 

De voormalig speler van SC Heerenveen praat in een gesprek met The Guardian over de periode waarin hij in Friesland terecht kwam. "Ik was een hele jonge jongen. Ik was niks gewend, weg van mijn familie", begint hij. "De trainer, Foppe de Haan, nam me mee op scoutingtrips om de taal te leren, maar ook om een band op te bouwen en me kennis te laten maken met het Nederlandse voetbal. Ik was verrast, maar uiteindelijk bouw je een band met hem op."

Tomasson geeft aan dat hij geleerd heeft van De Haan als trainer. "Alle jeugdspelers geven presentaties aan mij", legt hij uit. "Ze analyseren wedstrijden voor hun eigen ontwikkeling. Het gaat om winnen, maar ook om het ontwikkelen van jonge spelers. De beste spelers ter wereld zijn degenen die de juiste beslissingen maken op de juiste momenten", aldus Tomasson.

Mooi om te zien hoe Malmö FF-trainer Jon Dahl Tomasson in The @Guardian nog met veel liefde praat over #scHeerenveen en Foppe de Haan. ????https://t.co/SONzZ6g42d

— Marcel Koppers (@marcelkoppers) October 21, 2021

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand