'Toen kreeg ik iets groens erop te smeren, ik denk: wat is dit?!''

Gérard de Nooijer is samen met Hans Vonk, Ronny Venema en Mika Nurmela de enige speler die namens SC Heerenveen alle Champions League-wedstrijden in 2000 helemaal uitspeelde. Toch scheelde het weinig of de verdediger had het thuisduel met Valencia moeten missen.

"Het weekend ervoor hadden we tegen Ajax gespeeld en kreeg ik een schop op mijn enkel. Die enkel werd zó dik, ik kon er eigenlijk niet meer op staan", blikt De Nooijer terug bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline. "Toen kreeg ik van onze verzorger, ik meende Hugo Roepel, iets groens om erop te smeren. Ik denk: wat is dit?! De volgende ochtend was m'n voet nog groter opgezet."

"Dus ik naar het ziekenhuis toe, want ik wilde natuurlijk spelen. Toen kreeg ik de tip dat ik mijn enkel moest inpakken met kool en uien, zodat de zwelling zwakker zou worden", lacht De Nooijer. "Ik moet zeggen: tot drie uur voor de wedstrijd kon ik mijn schoen niet in. Het was nog steeds opgezet omdat er vocht in zat. Maar ik ben het wel blijven doen, tot twee uur voor de wedstrijd."

"Toen kon ik m'n schoen en ben ik gaan voetballen. Dat was de eerste thuiswedstrijd tegen Valencia van Gaizka Mendieta. Dat was een fantastische speler, hè? Ik dacht: die zes wedstrijden die we voor de boeg hebben wil ik spelen, want meer zouden we niet halen... Vantevoren dachten sommige mensen dat we konden stunten, tot we naar Lyon gingen voor de eerste wedstrijd."

"Na tien minuten stonden we met 0-2 achter, dat was echt bizar. Tot Talan (na 35 minuten, red.) nog een doelpunt maakte. Toen werd het nog 1-3 en viel de uitslag nog mee", besluit De Nooijer.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand